Najbrži auto na svijetu: To su trenutni High-Speed divovi

Prvi i posljednji rekorder

Najbrži automobil na svijetu sa 63 km / h: Električno vozilo "Jeantaud Duc" ukrašeno je ovim časnim naslovom prosinca 1898. U blizini Pariza, francuski vozač Gaston de Chasseloup-Laubat postavio je prvi dokumentirani rekord brzine automobila u povijesti. Dana 29. travnja 1899. njegov kolega Camille Jenatzy po prvi puta u povijesti je dosegao brzinu od preko 100 km / h sa svojim električnim vozilom "La Jamais Contente". Kako broj natjecateljskih automobila tada nije bio veliki, nije bilo teško odrediti najbrži na svijetu. Danas, s druge strane, potrebno je razlikovati različite serije automobila, propise o cestovnom prometu i tuning tijela. Ukupni rekord za zemljana vozila porastao je znatnih 1165 km / h u posljednjih 100 godina. Napredni Supersonic Car (Thrust SSC) je od 15. listopada 1997. godine bio najbrži automobil na svijetu. S brzinom od 1228 km / h, raketni automobil bio je prvo vozilo koje je probilo zvučnu barijeru u Nevadi 15. listopada 1997. Međutim, postoji vrlo mala prilika za susret s ovim vozilom na cesti.

Bugatti Veyron drži dva cestovna rekorda

Bugatti Veyron drži rekord brzine od lipnja 2010. za ulične legalne serije automobila. Na testnoj stazi Volkswagena AG, 16.4 Super Sports Edition dostigao je najveću brzinu od 434 km / h. To čini sportski automobil 1200 hp najbržim automobilom na svijetu među vozilima na cesti koja se proizvode u seriji. Kako bi se štedile gume, standardni model Veyron ograničen je na 415 km / h u proizvodnji. Verzija sa roadstera, Bugatti Veyron 16.4 Grand Sports Vitesse, također je svjetski rekorder. Njegova najveca brzina iznosi 408,84 km / h, a drži rekord od 11. travnja 2013.

Više nije prvi: SSC i Dauer

S novim rekordom brzine, Veyron Supersport je naslijedio SSC Ultimate Aero TT (1199 KS, brzina od 412 km / h) i Dauer 962 LM (730 KS, 405 km / h brzina rekorda).962 LM je bio najbrži sportski automobil na svijetu do travnja 2005. © mvlamborghini via Youtube.com

Proizvođač Shelby Supercars (SSC), međutim, može ove godine ponovno gurnuti Veyron s prijestolja. Pet primjeraka posebnog izdanja Aero XT postižu najveću brzinu od 439 km / h (273 mph) zahvaljujući 1300 KS.

9ff GT9-R: Dizajniran kao "najbrži automobil na svijetu"

S 9ff GT9-R baziranim na temelju Porsche 997 GT3, tvrtka za tuning iz Dortmunda 9ff proizvela je ulični sportski automobil koji je postao najbrži automobil na svijetu zahvaljujući rekordu od 414 km / h. Međutim, prije nego što se službeno potvrdi vrhunska brzina sportskog automobila od 1140 KS, na scenu se pojavio Bugatti Veyron Super Sport.

Koenigsegg Agera R

Uz novu generaciju Agere R, švedski proizvođač automobila Koenigsegg je prošle godine uveo na tržište vrhunski trkaći automobil. Ipak, ovaj sportski automobil neće dosegnuti teoretsku maksimalnu brzinu od 440 km / h. Kao rezultat propisa o cestovnom prometu, najveca očekivana brzina trkaćeg automobila od 1140 KS ce biti 415 km / h.

Najbrži auto u sprintu: Hennessey Venom GT

Hennessey Venom GT, legalni cestovni super sportski automobil, može postići brzinu od 427 km / h prema svom proizvođaču. Službeno, međutim, najveća brzina natjecatelja od 1261 KS nije još potvrđena. Texas Muscle Car je još uvijek nositelj rekorda: u siječnju 2013. super sportski automobil na osnovi Lotus Elisa postavio je novi svjetski rekord u sprint automobilskim utrkama. Od nula do tri stotine u 13,63 sekundi - ono što ostaje Bugatti i Co jeste da budu potpuno zadivljeni i da voze iza.

Jesmo li blizu 500 km / h?

Koenigsegg jedan: 1

Na ovogodišnjem Ženevskom sajmu automobila početkom 2014. godine Koenigsegg One proslavio je svoju međunarodnu premijeru. Novi model top-of-the-line švedskog proizvođača sportskih automobila pruža snagu od 1000 kW (1341 KS) oduzimajuci dah i očekuje se da će nadmašiti super sportski automobil Agera R zbog svoje najveće brzine od 440 km / h. Prema Koenigseggu, uskoro će biti nekoliko novih vrhunskih rekorda u sprintu i kategorijama velikih brzina. Do sada nisu objavljeni službeni pokušaji rušenja rekorda, ali nekoliko je figura već procurilo. Dakle, prema izjavama, Koenigsegg One: 1 doseže brzinu od 400 km / h za samo 20 sekundi.

Dagger GT

Proizvođač Tran Star Racing također je najavio nešto veliko. Očekuje se da će Dagger GT postići najveću brzinu od preko 500 km / h. Sa 2000 KS bi trebalo da ovaj super sportski automobil bude najbrži automobil na svijetu. Automobil će se sastojati uglavnom od ugljika. Imat će krilna vrata i uljepšati ulice na gumama visokih performansi izvanredne veličine - 375/20 (stražnje) i 325/25 (prednja strana). Bez obzira na performanse koje oduzimaju dah, moći će imati važeću registraciju. Očekuje se kako će se Dagger GTs prodati oko 10 do 15 puta godišnje. Medjutim, ostaje pitanje, može li se naći prikladna cesta za vožnju u ovom super-sportskom automobilu.

Pretplatite se na naše obavijesti

Odgovor na: {{replyComment.author}}
Sva polja su obavezna
Komentar je uspješno poslan

prema gore