Gibbs Quadski - sa 72 km / h na kopnu i vodi

Do sada je Quadski najbrže plovilo, koje se istodobno prodaje kao ulično vozilo. Deveti prototip izumitelja Alana Gibbsa sada će konačno završiti niz ekonomskih propusta u Gibbsovoj kući i prevladati kao proizvodni model. Potrebno je samo pet sekundi da se Quadski pretvori u plovilo. Pritiskom na gumb, gume i naplatci su presavijeni i mlaznica se pokreće. I na vodi i na kopnu, Alan Gibbsovo novo vozilo doseže vrhunske brzine do 72 km / h. To je motor motocikla (1,3 litre, 4 cilindra, 175 KS) BMW-a AG koji pokreće gotovo 600 kilograma teškog hibrida Quad i Jet-Skija. S dužinom od samo 3,20 metara, amfibijsko vozilo je maleno i okretno, što ga čini pogodnim i za "ljubitelje sporta" i za uporabu od strane "agencija za provedbu zakona, prvih ispitanika i drugih stručnjaka", piše Gibbs.

Quadski je Gibbsov deveti pokušaj

Quadski je deveti prototip koji je razvila tvrtka Gibbs Sports Amphibians na području amfibijskih vozila. Više od 200 milijuna dolara i 15 godina rada uloženo je u vodonepropusni jednosjed, koji ide na prodaju u studenom na američkom tržištu - upravo na vrijeme za 73. rođendan osnivača novozelandske tvrtke. Proizvođač je u međuvremenu registrirao više od 300 patenata za razvoj amfibijskih vozila. Ipak, ekonomski uspjeh nije postignut do sada. Prethodniku Quadskog, varijaciji Mazde pod nazivom Aquada, uskraćeno je odobrenje za ceste zbog nedostatka zračnih jastuka. Quadski, za razliku od toga, spada pod zakon u segmentu "Off-Road Vehicles",("vozila izvan ceste") koji uklanja mnoge zahtjeve koji se odnose na druga vozila.

Novi način kretanja

Alan Gibbs opisuje novo amfibijsko vozilo kao "potpuno novi način kretanja". Izrađen "za sve ljubitelje prirode, putnike izvan cesta, lovce i ribare" nudi "kombinaciju performansi, sigurnosti, udobnosti i svestranosti koja nikada nije bila dostupna".

Quadski se prebacuje u vodeni modus rada pritiskom na gumb. © Gibbs Sports Amphibians Inc

Lansiranje na tržište u Europi planira se za 2014. Quadski bi također trebao biti dostupan lokalnim kupcima u crvenoj, žutoj, plavoj, srebrnoj i crnoj boji. Da li ce novi automobil prevladati kao proizvodni model ili će ući u Gibbsovu povijest baš kao još jedna skupa igračka za bogate avanturiste, ostaje da se vidi. U konačnici, to će biti određeno spremnošću ljubitelja prirode inspiriranih Gibbsom da ulože prilično visok trošak od 30.000 eura u novo putno iskustvo.

Pretplatite se na naše obavijesti

Odgovor na: {{replyComment.author}}
Sva polja su obavezna
Komentar je uspješno poslan

prema gore