Izabrani filteri

Gume Kleber

Filtriranje prema:

Filtere otvoriti

Indeks

Cijena

do
kn

Marka


Pokaži sve

Označavanje EU

do

Prodavač


Dodatne Opcije

Projektiranje

Prosječni pregled testa

do

Kategorija cijena

Kleber gume, francuske gume odlične kvalitete i niskih cijena

BF Goodrich američka je tvrtka godine 1901. osnovala je tvornicu koja se može smatrati pretečom današnje tvornice Kleber Tyres. Osnovana je u francuskom gradu Colombesu. Prvu gumu proizveli su u prosincu 1911. godine. Iako se tvrtka tada nije još uvijek zvala Kleber, ovo se može smatrati prvom gumom Kleber i jednim od najznačajnijih događaja u tvornici. Vrlo brzo, ova tvornica kreće u punu proizvodnju i proizvodi niz različitih proizvoda od gume, a ne samo gume.

Tada još uvijek Colombes, tridesetih godina dvadesetog stoljeća napravila je originalne gume za automobile Chambord i Versailles. Godine 1935. Colombes je predstavio svoju prvu gumu za sve vrste terena, kao i inovativnu gumu sa osobnim bijelim zidovima koja se u to vrijeme smatrala vrhuncem elegancije. Također, imali su i veoma inovativni pristup marketingu za to vrijeme, te su njihove gume reklamirane na plakatima sa lijepim ženama i psima.

Nastanak i razvoj Kleber guma

Poslije Drugog svetskog rata francuska podružnica se odvaja od svog američkog osnivačan BF Goodrich-a, te se iz Colombesa seli u Pariz u Kleber aveniju. To je i priča kako je dobila današnji naziv Kleber-Colombes – po adresi svoga novoga sjedišta u Parizu. Istodobno, tvrtka pravi i svoj novi brend logo u narandžastoj i plavoj boji.

Dvije godine poslije ovoga, Kleber-Colombes proizvodi svoju prvu gumu i stavlja je u promet na francusko tržište. To je bila zimska guma White Bear. Ova guma imala je na sebi sliku bijelog medvjeda ispred ledenog brijega prekrivenog snijegom. Ovaj zimsli model White Bear postao je svojevrsni hit među vozačima. Još jedna veoma neobična reklama za tvrtku Kleber bila je kada se njen uposlenik 1950. godine popeo na Himalaje i tu postavio francusku trobojnicu, oznaku svog planinskog kluba, ali i oznaku Klebera. Ovo je bio jedinstven način oglašavanja Klebera i donelo mu je još veću popularnost.

Jedan od najvažnijih Kleberovih izuma bile su gume opremljene zračnom komorom, što je bio izuzetno važan izum za doprinos razvoju gumarske industrije i predstavljen je na Pariškom sajmu automobila.

Godine 1968. iz svoga naziva tvrtka izbacuje dio Colombes i postaje samo Kleber, kako se i danas zove. Prvi model pod samo imenom Kleber bile su Boxer gume i za svoje oglašavanje uzeli su psa boksera.

Suradnja sa Michelinom

Od 1980. godine Kleber uspostavlja veze sa Michelinom. Započinje i proizvodnju sportskih guma i guma za utrke, te se one koriste i na San Remo reliju gdje vozač koji koristi Kleber gume odnosi pobjedu.

Prodaja Kleber guma na našoj Internet stranici

Danas tvrtka Kleber spada u vodeće proizvođače guma ekonomske klase, a to znači da ima odličan balans cijene i kvalitete. Kleber nudi odlične gume za mala vozila, a Renault Twingo auta iz proizvodnje izlaze baš sa gumama Kleber. U našoj ponudi imamo odličnih zimskih kleber guma po baš povoljnim cijenama. Zimske kleber gume imaju duboku šaru i optimalnu lamelizaciju, te su i izuzetno niske cijene. Letnje Kleber gume veoma su povoljnih cijena, i možete ih kupiti online preko naše Internet stranice.

Molimo Vas da izaberete do 4 proizvoda za usporedbu

od 604
prikaži više 20
od 604
Je plaćeno oglašavanje
prema gore